Bir sos tenceresine 1 su bardağı süt ve 12,5 gram Splenda Granül koyarak karıştırın. Sadece Splenda Granül eriyene kadar sütü ılıtın.
Şambali İrmik Tatlısı
Şambali İrmik Tatlısı
- Servis8 dilim
- Hazırlama Süresi30 dk
- Bekleme Süresi12 sa
- Fırınlama Süresi30 dk
- Toplam Süre13 sa
- Kalori180
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
Hamuru için
- 2,5 su bardağı irmik (320 g)
- 1 su bardağı light süt (200 ml)
- 1 çay kaşığı karbonat
- Üzeri için yer fıstığı
- 9 tatlı kaşığı Splenda Granül (12,5 g)
Şerbet için
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 25 tatlı kaşığı Splenda Granül (34 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori180 kcal230.77%
- Yağ0.45 g0.58%
- Karbonhidrat30.35 g11.04%
- Lif1.56 g5.57%
- Protein5.92 g11.84%
Yapılışı
Başka bir kâseye 2,5 su bardağı irmik koyun; üzerine 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Daha önce ılıtmış olduğunuz sütlü karışımı irmiğin üzerine dökün. Spatula ya da kaşıkla iyice karıştırıp üzerine streç film kapatın ve bir gece yani en az 12 saat buzdolabında bekletin.
Bekleme süresi bittiğinde karışımı buzdolabından çıkarın ve 15 dakika dışarıda dinlendirin. Sonrasında irmik karışımını elinizle ufalayarak 3-4 dakika yoğurun.
Kare bir Borcam kabını yağlayıp irmik karışımını güzelce yayın ve üzerini spatula ile düzeltin. Daha sonra eşit olacak şekilde dilim yerlerini belirleyerek her dilimin üzerine yer fıstığı koyun.
180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şerbeti için;
Su ve Splenda Granül’ü tencereye koyarak karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca içerisine limon suyu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın.
Fırından çıkardığınız Şambali Tatlısı’nı belirlediğiniz dilim yerlerine göre kesin. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün.
Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin ve 4-5 saat dinlendirin.
Splenda Granül ile yapılan Şambali İrmik Tatlısı hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 470 kalori olacaktı!
1 porsiyon = 1 dilim
Kullanılan Ürün

Splenda Granül