Fırını 180°C’ye ısıtın. Bir pişirme tepsisini hafifçe yağlayın ve bir kenara kaldırın.
Şekersiz Şeker Kurabiyesi
Şekersiz Şeker Kurabiyesi
- Servis48 kurabiye
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi12 dk
- Soğuma Süresi1 sa
- Toplam Süre1 sa 32 dk
- Kalori60
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 168 g tuzsuz tereyağı
- 56 g light tereyağı
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 60 ml yumurta
- 60 ml su
- ¾ çay kaşığı sirke (beyaz veya elma sirkesi)
- 180 g un
- 195 g kek unu
- ¼ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 24 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori60 kcal76.92%
- Yağ3.50 g4.49%
- Doymuş Yağ2.00 g0.73%
- Karbonhidrat7.00 g2.55%
- Şekerden gelen1.00 g0.36%
- Lif0.00 g0%
- Protein1.00 g2%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
Tereyağı, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve vanilyayı orta büyüklükte bir karıştırma kabında tereyağı yumuşayıncaya kadar karıştırın. Yumurtayı, suyu ve sirkeyi ilave edin. Hafifçe karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar düşük devirde karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin.
Hamuru kâseden çıkarın ve unladığınız tezgah üzerine koyun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı daire şekline getirin ve streç filmle kaplayın.
Yaklaşık 1 saat buzdolabına kaldırarak hamurun soğumasını sağlayın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve unladığınız tezgah üzerinde istediğiniz kalınlığa, yaklaşık 60 mm’ye gelene kadar oklavayla açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Kurabiyeleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin.
180°C’ye ısıttığınız fırında 10 ila 12 dakika veya arkaları hafifçe kızarana kadar pişirin. Bir tel altlık üzerinde soğumaya bırakın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler