Fırını 180°C’ye ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Sihirli Karışık Meyveli Kurabiye
Sihirli Karışık Meyveli Kurabiye
- Servis10 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre35 dk
- Kalori380
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Kurabiye
- 420 g kek unu, elekten geçirilmiş
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- ¾ çay kaşığı karbonat
- 112 g tuzsuz tereyağı, hafif erimiş
- 160 ml ayran
- 80 ml krema
- 8 g SPLENDA® Granül
Çilek sosu
- 660 g çilek, sapları çıkarılmış
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Karışık meyve dolgusu
- 500 g doğranmış çilek
- 150 g yaban mersini
- 125 g ahududu
- 1 yemek kaşığı taze portakal suyu
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Crème Fraîche jöle
- 120 ml Crème Fraîche veya ekşi krema
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori380 kcal487.18%
- Yağ18.00 g23.08%
- Doymuş Yağ11.00 g4%
- Karbonhidrat51.00 g18.55%
- Şekerden gelen5.00 g1.82%
- Lif5.00 g17.86%
- Protein6.00 g12%
- Tuz0.50 g0.18%
Yapılışı
Kurabiye
Elekten geçirdiğiniz kek ununu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu ve karbonatı orta büyüklükte bir karıştırma kabında karıştırın. Yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve tereyağı, un karışımına eşit şekilde dağılana ve mısır unu kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Ayranı ve kremayı ekleyin. Karışana kadar karıştırın.
Tezgahı unlayın. Hamuru unladığınız tezgaha koyun ve üzerine un serpin. Hamuru yaklaşık 2 cm kalınlığına gelecek şekilde elinizle açın. 8 cm’lik bisküvi kalıpları kullanarak daireler halinde kesin.
Kurabiyeleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine fırçayla yumurta karışımı sürün.
180°C’ye ısıtılmış fırında 10 ila 15 dakika veya kızarana kadar pişirin.
Çilek sosu
Çilekler ile Splenda Granül’ü mutfak robotunda veya blendırla püre haline gelinceye kadar karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.
Meyve dolgusu
Tüm meyve dolgusu malzemelerini karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.
Crème Fraîche jöle
Crème Fraîche’i bir kâseye alın. Splenda Granül ekleyin ve iyice karıştırın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar buzdolabında bekletin.
Birleştirme
Servis yapmadan hemen önce kurabiyeleri ikiye kesin. Alt parçalarını bir tatlı tabağına yerleştirin. Her bir kurabiyenin üzerine yaklaşık ⅓ kap çilek sosu dökün. Ardından her birinin üzerine ½ kap meyve dökün. Kurabiyelerin üst parçalarını meyveler üzerine kapatın. Üzerlerine Crème Fraîche Jölesi gezdirin. Dilerseniz üzerini nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler