Tatlı Tuzlu Kurabiye

Tatlı Tuzlu Kurabiye

  • Servis64 adet
  • Hazırlama Süresi5 dk
  • Fırınlama Süresi35 dk
  • Dinlendirme Süresi30 dk
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kalori50
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 125 g tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 adet yumurta akı
    • ½ çay bardağı çörek otu (40 g)
    • 3 su bardağı un (330 g)
    • 18 dolu çay kaşığı Splenda Stevia Kristal (½ çay bardağı kadar)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori50 kcal64.1%
    • Yağ3.4 g4.36%
    • Karbonhidrat4.28 g1.56%
    • Lif0.20 g0.71%
    • Protein0.75 g1.5%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 160°C’ye ısıtın.

    2

    Derin bir kaba tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, mahlep, tuz, toz biber, çörek otu ve Splenda Stevia Kristal’i ekleyip elinizde iyice karıştırın.

    3

    Daha sonra üzerine un ve kabartma tozu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hazır olunca 20 dakika dinlendirin.

    4

    Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hazırladığınız hamurdan minik parçalar alarak ufak toplar yapın ve tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

    5

    160°C fırında 35 dakika pişirin. Topçukların üzerleri kızarınca fırından çıkarın ve 5-10 dakika dinlendirin.

    * Splenda Stevia yerine şeker kullanılsaydı 1 adedi 55 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up