Üzümlü Kek

Üzümlü Kek

  • Servis8 dilim
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Fırınlama Süresi35 dk
  • Toplam Süre45 dk
  • Kalori252
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 6 tatlı kaşığı yağsız süt tozu (12 g)
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • ½ su bardağı light yoğurt (100 g)
    • ½ su bardağı sıvı yağ (100 g)
    • ½ su bardağı kuru üzüm (100 g)
    • 1’er adet portakal ve limon kabuğu rendesi
    • ½ paket kabartma tozu (5 g)
    • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
    • 1 su bardağı un (140 g)
    • 12 tatlı kaşığı Splenda Granül (12 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori252 kcal323.08%
    • Yağ14.72 g18.87%
    • Karbonhidrat24.62 g8.95%
    • Lif0.90 g3.21%
    • Protein4.26 g8.52%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.

    2

    Karıştırma kabında yumurta, süt tozu, karbonat ve Splenda Granül’ü krema kıvamı alana kadar çırpın.

    3

    Üzüm hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırparak kek hamurunu hazırlayın.

    4

    Dibe çökmemesi için hafifçe unladığınız üzümleri ekleyip kaşıkla karıştırın.

    5

    Yağladığınız kek kalıbına harcı aktarıp önceden 180°C’ye ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.

    6

    Kek soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

    7

    Splenda ile hazırlanan Üzümlü Kek hazır, afiyet olsun!

    * Splenda Granül yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 310 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up