Vegan Fındık Unlu Kurabiye

Vegan Fındık Unlu Kurabiye

  • Servis20 adet
  • Hazırlama Süresi40 dk
  • Kalori76,30
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 200 g fındık unu
    • 5 yumurta akı (185 g)
    • 280 g Splenda Stevia Kristal


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori76.30 kcal97.82%
    • Yağ6.96 g8.92%
    • Karbonhidrat10.24 g3.72%
    • Lif0.97 g3.46%
    • Protein2.54 g5.08%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 160°C’ye ısıtın.

    2

    Splenda Stevia Kristal’i ve yumurta aklarını çatal ya da çırpıcı ile iyice karıştırın. Üzerine fındık unu ekleyip el ile karıştırın ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

    3

    Fırın tepsisine yağlı kâğıt serdikten sonra yaptığınız kurabiye toplarını aralıklı olarak dizin.

    4

    Fırında 15-20 dakika pişirin.

    Not:
    Kurabiye toplarını çok ince yaptığınız veya gerekenden daha uzun süre pişirdiğiniz takdirde kurabiyeleriniz sonradan çok sert olabilir.

    * Stevia Kristal yerine şeker kullanılsaydı 1 adet kurabiyenin kalorisi 130 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up