Vegan Light Kek

Vegan Light Kek

  • Servis12 porsiyon
  • Hazırlama Süresi1 sa
  • Kalori66
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1,5 su bardağı karabuğday unu (180 g)
    • 240 ml bitkisel süt
    • Yarım şişe soda (100 ml)
    • 1 paket kabartma tozu (10 g)
    • 3 tatlı kaşığı toz kakao (15 g)
    • Yarım su bardağı SPLENDA® Stevia Kristal (20 tepeleme çay kaşığı, 20 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori66 kcal84.62%
    • Yağ0.74 g0.95%
    • Karbonhidrat16.18 g5.88%
    • Lif0.68 g2.43%

    Yapılışı

    1

    Un, Splenda Granül Tatlandırıcı ve kabartma tozunu bir kâsede iyice karıştırın.

    2

    Karışıma bitkisel süt, soda ekleyip tekrar karıştırın.

    3

    Karışımdan 6 yemek kaşığı kenara ayrın ve içerisine 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek karıştırın. Kıvamı koyu olursa sade karışımdan biraz daha ekleyebilirsiniz.

    4

    Öncesinde yağladığınız kek kalıbına sırasıyla sade karışım, kakaolu karışım ve tekrar sade karışım eklenir.

    5

    Fırında 170°C’de 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirilip daha sonra dilimleyin.

    6

    Splenda ile hazırlanmış Vegan Light Kekiniz hazır, afiyet olsun!

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up