Vegan Pankek

Vegan Pankek

  • Servis6 adet
  • Toplam Süre25 dk
  • Kalori81
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 135 g yulaf sütü (Herhangi bir bitkisel süt de olur)
    • 1 çay kaşığı elma sirkesi (5 g)
    • 1,5 yemek kaşığı bitkisel tereyağı (20 g)
    • ½ çay kaşığı vanilya özütü
    • 90 g un
    • 2 g kabartma tozu
    • 2 g karbonat
    • 1 çimdik tuz
    • 4 dolu çay kaşığı Splenda Stevia Kristal (10 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori81 kcal103.85%
    • Yağ2.34 g3%
    • Karbonhidrat13.02 g4.73%
    • Lif0.40 g1.43%
    • Protein1.61 g3.22%

    Yapılışı

    1

    Süt bir karıştırma kabına alınır ve üzerine elma sirkesi eklenip karıştırılır, üstü kapatılıp 10 dakika bekletilir.

    2

    Daha sonra üzerine eritilmiş bitkisel tereyağı, Stevia Kristal ve vanilya özütü eklenir, karıştırılır.

    3

    Karışımın üzerine elek yardımıyla un, kabartma tozu, karbonat ve tuz eklenir, karıştırılır. Üzeri kapatılır ve 10 dakika beklenir.

    4

    Yapışmaz bir tava ocağa alınır, bir parça tereyağı ile tava yağlanır. Tava ısınınca 1 dolu yemek kaşığı kadar pancake hamuru tavaya konur. Hamur göz göz olunca ters çevrilir ve iki tarafı da pişirilir. Hamurun hepsi bu şekilde pişirilir.

    Splenda Stevia Kristal ile yapılan Vegan Pankekiniz hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 90 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up