Yaban mersinlerini 2 yemek kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ve 1 yemek kaşığı suyla birlikte bir tencereye alın. Meyveler patlamaya başlayıncaya kadar düşük sıcaklıkta pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
Yaban Mersinli Donmuş Yoğurt
Yabanmersinli Donmuş Yoğurt
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Donma Süresi5 sa
- Toplam Süre5 sa 25 dk
- Kalori79
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 250 g yaban mersini
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 800 g %0 yağlı yoğurt
- 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori79 kcal101.28%
- Yağ0.00 g0%
- Doymuş Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat7.00 g2.55%
- Şekerden gelen7.00 g2.55%
- Tuz0.00 g0%
Yapılışı
1
2
900 g kapasiteli baton şekilli kek kalıbına streç film yerleştirin. Yoğurdu, vanilyayı ve kalan Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın ve kaplanmış kalıba boşaltın. Yaban mersinini üstüne dökün ve bir bıçakla düzleştirin.
3
4-5 saat buzlukta bekletin. Daha uzun dondurursanız servis etmeden 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Servisten 30 dakika önce buzdolabından çıkardığınızdan emin olun ve dilimleyerek servis edin.
İpucu
Yaban mersinini herhangi bir mevsim meyvesiyle ve hatta elma vb. meyve kompostolarıyla değiştirebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler