Yaban Mersinli Muffin

Yaban Mersinli Muffin

  • Servis12 muffin
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi25 dk
  • Toplam Süre35 dk
  • Kalori129
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 200 g un
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 175 ml ayran/süt
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 1 yumurta
    • 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
    • 200 g yaban mersini
    • 5 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori129 kcal165.38%
    • Yağ6.70 g8.59%
    • Doymuş Yağ0.80 g0.29%
    • Karbonhidrat14.20 g5.16%
    • Şekerden gelen2.20 g0.8%
    • Lif0.80 g2.86%
    • Protein3.00 g6%
    • Tuz0.30 g0.11%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. 12 gözlü muffin tepsisine yapışmaz kağıt serin. Hamuru kalıplara almadan önce beklemek zorunda kalmamak için bu işlemi önceden yapmanızı öneririz.

    2

    Unu ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabında karıtırın ve ardından Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin.

    3

    Ayrı bir kasede sütü, vanilya özünü, yumurtayı ve yağı karıştırın. Unun ortasında bir kuyu oluşturun ve sıvıyı yavaşça ilave edin. Tüm sıvıyı ekledikten sonra karıştırın ve yaban mersinini ilave edin.

    4

    Karışımı kalıpların yaklaşık üçte ikisi dolacak şekilde hazırladığınız muffin kalıbına dökün. Fırında 20-25 dakika pişirin. Muffin’lerin iyice pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasına hafifçe bastırabilirsiniz, üst kısmı elastikse hazır demektir.

    5

    Muffin’leri bir demir altlık üzerinde soğumaya bırakın.

    İpucu
    Gerçek bir ziyafete dönüştürmek için hafif erimiş tereyağı ve reçelle birlikte servis edebilirsiniz (bunlar besin bilgilerine dahil edilmemiştir).

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up