Yulaflı Pankek

Yulaflı Pankek

  • Servis16 adet
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Kalori22
  • Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal

    Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • ½ su bardağı light süt (120 g)
    • 1 silme tatlı kaşığı yağsız süt tozu
    • ½ çay kaşığı karbonat
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • 1 su bardağı yulaf unu (60 g)
    • ½ paket kabartma tozu (5 g)
    • 1 çay kaşığı erimiş tereyağı (5 g)
    • 1,5 silme yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal (20 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori22 kcal28.21%
    • Yağ0.60 g0.77%
    • Karbonhidrat2.42 g0.88%
    • Lif0.51 g1.82%
    • Protein1.01 g2.02%

    Yapılışı

    1

    Bir karıştırma kabında yumurta, karbonat, süt tozu ve Splenda Stevia Kristal’i çırpma teli ile krema kıvamına gelene dek çırpın.

    2

    Üzerine süt, vanilya özütü, erimiş tereyağı ve elediğiniz yulaf ununu ekleyip biraz daha çırpın.

    3

    En son kabartma tozunu ekleyin ve çırpmadan hafifçe karıştırın.

    4

    Pankekleri yapışmaz bir krep tavasında orta sıcaklıkta önlü-arkalı pişirin.

    5

    Splenda Stevia Kristal ile hazırlanan pankekleriniz hazır, afiyet olsun!

    * Splenda Stevia Kristal yerine şeker kullanılsaydı 1 adedi 28 kalori olacaktı.

    Kullanılan Ürün

    Splenda Stevia Kristal

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up