Fırını 230°C’ye ısıtın.
Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon
Zencefilli Limon Soslu Fırınlanmış Somon
- Servis2 porsiyon
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi27 dk
- Toplam Süre42 dk
- Kalori440
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- Yaklaşık 7 cm'lik taze zencefil kökü
- 240 ml taze portakal suyu
- 2 yemek kaşığı yağsız süt
- ¼ çay kaşığı mısır nişastası
- ¼ çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, erimiş
- 285 g dondurulmuş kızartılmış karışık sebze
- 2 (115 g) file somon
- 6 g Splenda Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori440 kcal564.1%
- Yağ20.00 g25.64%
- Doymuş Yağ9.00 g3.27%
- Karbonhidrat38.00 g13.82%
- Şekerden gelen14.00 g5.09%
- Lif7.00 g25%
- Protein30.00 g60%
- Tuz1.10 g0.4%
Yapılışı
Sosu hazırlayın. Zencefil köklerini soyun ve 10 parçaya dilimleyin. Portakal suyunu küçük bir sos tenceresine dökün. SPLENDA® Granül’ü ve zencefil köklerini ilave edin. Orta-yüksek ısıda kaynatın. 10-12 dakika veya portakal suyu 2 yemek kaşığı kadar kalana kadar pişirin. Ardından sosu ocaktan alın. Zencefil dilimlerini bir çatalla alarak atın. Sosu bir kenarda bekletin.
Sütü, mısır nişastasını ve tuzu karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin. 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını her defasında 2 yemek kaşığı portakal suyuyla karıştırın ve bunu tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Eriyene kadar karıştırın. Süt karışımını ilave edin. İyice karıştırın. Sos tenceresini tekrar ocağa alın. Kaynayana kadar orta-yüksek ısıda pişirin.
Sosu ocaktan alın ve 15-20 saniye veya pürüzsüz olana ve açık bir renk alana kadar mikserden geçirin. Bunu bir kenarda bekletin.
Somonu hazırlayın. Sebzeleri yaklaşık 20 × 20 cm’lik fırın tepsisine dizin. Fileto somonları sebzeler üzerine yerleştirin. 230°C’ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika veya yumuşaklığını kaybetmeyecek şekilde iyice pişene kadar pişirin.
Sebzeleri ve somonu servis tabaklarına alın. Sosu somon üzerine gezdirin. Bekletmeden servis yapın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler