Cupcake

Cupcake

  • Servis12 cupcake
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi20 dk
  • Toplam Süre30 dk
  • Kalori132
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 125 g az yağlı tereyağı
    • 125 g kendinden kabaran un
    • ¾ çay kaşığı karbonat
    • 75 g yağsız süt tozu
    • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
    • 4 yemek kaşığı su
    • 12 çuhaçiçeği
    • 16 g SPLENDA® Granül

    Üst kaplaması için

    • 150 g yağı azaltılmış yumuşak peynir
    • ½ ince rendelenmiş limon kabuğu ve ½ limonun suyu
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori132 kcal169.23%
    • Yağ7.00 g8.97%
    • Doymuş Yağ2.50 g0.91%
    • Karbonhidrat11.50 g4.18%
    • Şekerden gelen4.00 g1.45%
    • Tuz0.50 g0.18%

    Yapılışı

    1

    Splenda Granül Tatlandırıcı ile az yağlı tereyağı çırparak krema haline getirin.

    2

    Unu, karbonatı ve süt tozunu elekten geçirin.

    3

    Yumurta sarılarını krema haline getirdiğiniz karışımla karıştırın ve ardından elekten geçirdiğiniz malzemeleri kaşıktan damlayacak kıvama gelmesini sağlayacak kadar suyla birlikte ilave edin.

    4

    Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve ardından nazikçe kek karışımına yedirin.

    5

    12 muffin kek kalıbına paylaştırın ve 180°C’de 15-20 dakika veya iyice kızarana kadar pişirin.

    6

    Üstünü hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın ve her bir cupcake üzerine bir kaşık dökün. Çuhaçiçeği ile süsleyebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up