Aşure

Aşure

  • Servis6 porsiyon
  • Toplam Süre50 dk
  • Kalori255
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 250 g buğday
    • 100 g haşlanmış nohut
    • 100 g haşlanmış beyaz fasulye
    • 70 g kıyılmış fındık
    • 100 g kuru üzüm
    • 15 adet kuru kayısı
    • 1 adet çubuk tarçın
    • Yarım portakal kabuğu
    • 1 çimdik tuz
    • 15 çay kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori255 kcal326.92%
    • Yağ8.50 g10.9%
    • Karbonhidrat44.00 g16%
    • Lif6.50 g23.21%
    • Protein7.10 g14.2%

    Yapılışı

    1

    Buğdayı iyice yıkayın ve 1 gece suda bekletin.

    2

    Aşureyi yapmaya başlamadan 3-4 saat önce, kuru üzümü kaynar suya koyarak şişmesini sağlayın.

    3

    Buğdayı tencereye ekleyin ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve tarçın çubuğu ekleyerek kısık ateşte haşlayın.

    4

    10-15 dakika haşladıktan sonra tarçın çubuğunu çıkarın. Suyun hafifçe kaynamış ve buğdayın rengini almış olmasına dikkat edin.

    5

    Karışıma haşlanmış nohut ve fasulyeleri ekleyin.

    6

    Küp küp kestiğiniz kayısı ve üzüm ile kıyılmış fındıkları da karışıma ekleyin ve karıştırın.

    7

    15 çay kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin, 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

    8

    Aşureyi kepçe ile kâselere pay edin. İstediğiniz malzemeler ile süslemesini yaptıktan sonra soğuması için 1 gün buzdolabında bekletin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up