Elmalı Kafes Turta

Elmalı Kafes Turta

  • Servis8 dilim
  • Hazırlama Süresi25 dk
  • Bekleme Süresi30 dk
  • Fırınlama Süresi1 sa
  • Toplam Süre1 sa 55 dk
  • Kalori291
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Hamur için

    • 250 g un
    • 125 g polidoymamış margarin
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Dolgu için

    • 6 adet orta büyüklükte elma
    • ½ çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 10 g az yağlı margarin
    • 20 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori291 kcal373.08%
    • Yağ14.00 g17.95%
    • Doymuş Yağ2.90 g1.05%
    • Karbonhidrat39.60 g14.4%
    • Şekerden gelen9.20 g3.35%
    • Lif3.10 g11.07%
    • Protein3.80 g7.6%
    • Tuz0.30 g0.11%

    Yapılışı

    Hamur

    1

    Unu bir kâsede elekten geçirin ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın. Karışım ince ekmek kırıntısı görünümü alana kadar margarini yoğurun.

    2

    Karışımı hamur kıvamına getirmek için yeterli miktarda soğuk su ilave edin. Streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

    3

    Buzdolabından çıkardıktan sonra hafifçe unladığınız bir tezgahta hamuru bir oklava yardımıyla ince şekilde açın. Yaklaşık 23 cm’lik, derin olmayan, altı çıkabilen bir kek kalıbına hamuru yerleştirin ve kafes görüntüsü vermek için kenarlarını atmayın. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar soğutun.

    Dolgu

    4

    Fırını 230°C’ye ısıtın.

    5

    Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Limon kabuklarını ve suyunu karıştırın. Splenda Granül’ü, unu ve tarçını karıştırın. Elmalarla karıştırın.

    6

    Soğuyan turta hamurunun üzerine dökün. Üzerine bir miktar margarin sürün.

    7

    Kalan hamuru 2 cm’lik şeritler halinde kesin. Şeritleri turtanın üzerine kafes şeklinde dizin. Şeritlerin turtanın kenarıyla kesiştiği yerlere fırçayla bir miktar su sürdükten sonra çimdikleyerek sabitleyin ve arta kalan hamuru keskin bir bıçakla keserek atın.

    8

    230°C’de 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 180°C’ye düşürün ve 35-40 dakika daha veya elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up