Kayısıları mutfak robotunda bir dakika karıştırarak püre haline getirin.
Kayısılı Bademli Donmuş Yoğurt
Kayısılı Bademli Donmuş Yoğurt
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Donma Süresi4 sa
- Toplam Süre4 sa 10 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 400 g (2 kap) çekirdeği alınmış, soyulmuş ve doğranmış taze kayısı veya konserve kayısı (Sulu ise süzülmelidir.)
- 690 g (3 kap) az yağlı yoğurt - un
- ½ çay kaşığı badem özü
- 225 g (1¼ kap) SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Yağ3.00 g3.85%
- Doymuş Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat23.00 g8.36%
- Şekerden gelen19.00 g6.91%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein6.00 g12%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin ve mutfak robotunu 30 saniye daha çalıştırın.
Kayısı karışımını geniş bir karıştırma kabına alın ve yoğurt ve badem özünü ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı dondurma makinesine dökün ve donmuş bir kıvam alana kadar çalıştırın.
Ardından bir kaba alarak, kullanacağınız zamana buzlukta saklayın.
İpucu
Bir dondurma makineniz yoksa karışımı derin olmayan bir metal kaba koyabilirsiniz. Yoğurt genelinde kristaller görünmeye başlayana kadar dondurun (yarı dondurulmuş). Donmuş yoğurdu mutfak robotuna alın ve kristaller çözülene kadar robottan geçirin. Donmuş yoğurdu tekrar metal kaba alın ve tam donana kadar yeniden dondurun. Donmuş yoğurdu tekrar mutfak robotuna alın ve kristaller çözülene kadar robottan geçirin. Tekrar kaba alın ve kullanacağınız zamana kadar dondurun.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler