Fırınlanmış Mango Pudingi

Fırınlanmış Mango Pudingi

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Fırınlama Süresi30 dk
  • Toplam Süre45 dk
  • Kalori120
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 olgun mango, soyulmuş ve doğranmış
    • 4 büyük yumurta
    • 240 ml koyulaştırılmış süt
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 165 g mango dilimleri
    • 240 ml çırpılmış krema
    • 12 g SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori120 kcal153.85%
    • Yağ5.00 g6.41%
    • Doymuş Yağ3.00 g1.09%
    • Karbonhidrat16.00 g5.82%
    • Şekerden gelen14.00 g5.09%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein4.00 g8%
    • Tuz0.10 g0.04%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın.

    2

    Mangoları yumuşayana kadar bir mutfak robotundan veya mikserden geçirin. 240 ml’sini bir kenara ayırın.

    3

    Yumurtaları orta devirde çalıştırdığınız elektrikli mikserle köpürene kadar çırpın ve ardından SPLENDA® Granül Tatlandırıcı ekleyerek karışana kadar çırpın. Kremayı, 1 kap mango püresini ve vanilyayı azar azar ekleyerek tamamen karışana kadar düşük devirde çırpın.

    4

    Puding karışımını 8 puding kâsesine dökün. (1 kâse > 180 ml) Puding kaplarını bir tencere içine dizdikten sonra yaklaşık 2,5 cm derinliğinde sıcak su ekleyin.

    5

    25-30 dakika veya ortasına soktuğunuz bıçak temiz çıkana kadar pişirin. Puding kâselerini sudan çıkarın.

    6

    Pudingleri üzerini mango dilimleri veya bir parça çırpılmış kremayla süsleyerek oda sıcaklığında veya soğuk servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up