Fırını 190°C’ye ısıtın. 12’li muffin kalıbının 8 tanesini tereyağı aromalı pişirme yağı püskürterek yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.
Kızılcıklı Cevizli Muffin
Kızılcıklı Cevizli Muffin
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi25 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori210
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 180 g un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı tarçın
- 160 ml ayran
- 56 g tereyağı, erimiş
- 2 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 30 g dövülmüş ceviz
- 75 g doğranmış taze veya donmuş kızılcık
- 30 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori210 kcal269.23%
- Yağ10.00 g12.82%
- Doymuş Yağ4.50 g1.64%
- Karbonhidrat24.00 g8.73%
- Şekerden gelen5.00 g1.82%
- Lif1.00 g3.57%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.80 g0.29%
Yapılışı
1
2
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tarçını orta büyüklükte bir karıştırma kabında karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.
3
Ayranı, erimiş tereyağını, yumurtaları ve portakal kabuğunu küçük bir karıştırma kasesinde karıştırın. Bunu un karışımına ilave edin. Özdeşleşmesi için nazikçe karıştırın. Cevizleri ve kızılcıkları ekledikten sonra özleşene kadar karıştırın.
4
Karışımı 8 muffin kalıbına dökün. 190°C’ye ısıtılmış fırında 20 ila 25 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler