Çekilmiş bademleri, 2 kaşık ayırdıktan sonra geri kalan Splenda Granül Tatlandırıcıyı, polentayı, kabartma tozunu ve tuzu bir kase içinde karıştırarak bir kenarda bekletin.
Yaban Mersinli Bademli Kek
Yaban Mersinli Bademli Kek
- Servis8 dilim
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi35 dk
- Soğuma Süresi10 dk
- Toplam Süre55 dk
- Kalori327
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 100 g çekilmiş badem (badem ezmesi)
- 107 g polenta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 113 g tereyağı (yumuşatılmış)
- ¾ çay kaşığı badem özü
- 3 yumurta
- 125 ml light ekşi krema
- 75 g taze veya dondurulmuş yaban mersini
- 125 ml az yağlı krema (üstünün süslenmesi için)
- 10 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori327 kcal419.23%
- Yağ2.00 g2.56%
- Doymuş Yağ1.00 g0.36%
- Karbonhidrat18.00 g6.55%
- Şekerden gelen2.00 g0.73%
- Lif3.00 g10.71%
- Protein8.00 g16%
Yapılışı
1
2
Ayrı bir kase içinde açık renkli bir karışım elde edene kadar tereyağını badem özüyle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek her defasında iyice çırpın. Ekşi krema ekleyin. Badem karışımına karıştırın. Yaban mersinlerini ekleyin.
3
Yağladığınız ve üzerine pişirme kağıdı serdiğiniz 1,5 litrelik yuvarlak pasta kalıbına dökün. 180°C’lik fırında 35 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Bir demir altlık üzerinde 10 dakika soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.
4
Bir kâse içinde kremayı çırpın ve kalan Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ekleyin. Kek üzerine bir parça çırpılmış krema ekleyerek servis yapın.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler