Kirazları 1 saat buzlukta bekletin. Bir kağıt havluyla fazla suyunu alın.
Kirazlı Turta
Kirazlı Turta
- Servis8 kişilik
- Hazırlama Süresi25 dk
- Pişirme Süresi35 dk
- Bekleme Süresi1 sa
- Toplam Süre2 sa
- Kalori340
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1,25 kg dondurulmuş kiraz
- 5 yumurta
- 120 g un
- 600 ml light krema
- 200 ml yağsız süt
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 parça light margarin, yağlama için
- 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori340 kcal435.9%
- Yağ19.00 g24.36%
- Doymuş Yağ10.40 g3.78%
- Karbonhidrat33.20 g12.07%
- Şekerden gelen21.00 g7.64%
- Lif2.50 g8.93%
- Protein10.70 g21.4%
- Tuz0.20 g0.07%
Yapılışı
1
2
Fırını önceden 160°C’ye ısıtın.
3
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve yumurtaları bir kasede açık bir renk alana kadar çırpın.
4
Unu, kremayı ve sütü ilave edin.
5
Vanilya özünü ilave edin ve her şeyi karıştırın.
6
Pişirme kabını yağlayın.
7
Kirazları tepsinin tabanına dizin.
8
Hamur karışımını kirazların üstüne dökün.
9
Fırında 35 dakika pişirin.
10
Fırından alın ve ılık veya soğuk servis edin.
İpucu
Kiraz yerine ahududu kullanabilirsiniz (250 g ahududunu çatalın tersiyle ezerek hamura karıştırın).
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler