Fırını 180°C’ye ısıtın. Yaklaşık 20 cm’lik kare fırın tepsisini bitkisel pişirme yağı püskürterek yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.
Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart
Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart
- Servis8 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi45 dk
- Toplam Süre1 sa 5 dk
- Kalori160
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Dolgu
- 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu
- 60 ml portakal suyu
- 5 yeşil elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve yaklaşık 60 cm'lik dilimlere bölünmüş
- 24 g SPLENDA® Granül
Üstü için
- 80 g pişmemiş klasik yulaf ezmesi
- ¼ çay kaşığı çekilmiş tarçın
- 28 g tereyağı, yumuşamış
- 15 g kahvaltılık çıtır pirinç gevreği
- 60 g dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori160 kcal205.13%
- Yağ8.00 g10.26%
- Doymuş Yağ2.50 g0.91%
- Karbonhidrat21.00 g7.64%
- Şekerden gelen10.00 g3.64%
- Lif4.00 g14.29%
- Protein3.00 g6%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
1
Dolgu
2
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, tarçını, portakal kabuğunu ve portakal suyunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından içine elmaları ilave edin. Karışımı hazırladığınız fırın tepsisine alarak bir kenarda bekletin.
Üstü için
3
Yulaf ezmesini, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve tarçını orta büyüklükte bir kasede karıştırın, tereyağını bir hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla topaklanana kadar karışıma yedirin. Kahvaltılık gevreği ve cevizleri ilave edin. Üst karışımı elmaların üzerine dökün.
4
45 dakika veya üstü hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler