Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart

Babaanne Usulü Çıtır Elmalı Tart

  • Servis8 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi45 dk
  • Toplam Süre1 sa 5 dk
  • Kalori160
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Dolgu

    • 1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
    • 1 çay kaşığı portakal kabuğu
    • 60 ml portakal suyu
    • 5 yeşil elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve yaklaşık 60 cm'lik dilimlere bölünmüş
    • 24 g SPLENDA® Granül

    Üstü için

    • 80 g pişmemiş klasik yulaf ezmesi
    • ¼ çay kaşığı çekilmiş tarçın
    • 28 g tereyağı, yumuşamış
    • 15 g kahvaltılık çıtır pirinç gevreği
    • 60 g dövülmüş ceviz
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori160 kcal205.13%
    • Yağ8.00 g10.26%
    • Doymuş Yağ2.50 g0.91%
    • Karbonhidrat21.00 g7.64%
    • Şekerden gelen10.00 g3.64%
    • Lif4.00 g14.29%
    • Protein3.00 g6%
    • Tuz0.10 g0.04%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. Yaklaşık 20 cm’lik kare fırın tepsisini bitkisel pişirme yağı püskürterek yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.

    Dolgu

    2

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, tarçını, portakal kabuğunu ve portakal suyunu geniş bir kasede karıştırın ve ardından içine elmaları ilave edin. Karışımı hazırladığınız fırın tepsisine alarak bir kenarda bekletin.

    Üstü için

    3

    Yulaf ezmesini, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve tarçını orta büyüklükte bir kasede karıştırın, tereyağını bir hamur karıştırıcı veya 2 adet bıçak yardımıyla topaklanana kadar karışıma yedirin. Kahvaltılık gevreği ve cevizleri ilave edin. Üst karışımı elmaların üzerine dökün.

    4

    45 dakika veya üstü hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up