Fırını 165°C’ye ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve bir kenarda bekletin.
İtalyan Usulü Limonlu Mısır Unu Kurabiyesi
İtalyan Usulü Limonlu Mısır Unu Kurabiyesi
- Servis27 kurabiye
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Soğuma Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 30 dk
- Kalori60
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 112 g light tereyağı
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 yemek kaşığı vanilya özü
- 60 ml yumurta
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 180 g un
- 30 g mısır unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ⅛ çay kaşığı muskat rendesi
- 18 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori60 kcal76.92%
- Yağ3.00 g3.85%
- Doymuş Yağ1.50 g0.55%
- Karbonhidrat7.00 g2.55%
- Şekerden gelen0.00 g0%
- Lif0.00 g0%
- Protein1.00 g2%
- Tuz0.10 g0.04%
Yapılışı
Tereyağını, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve vanilyayı orta büyüklükte bir karıştırma kasesinde tereyağı yumuşayıncaya kadar karıştırın. Yumurtayı, limon suyunu ve limon kabuğunu ilave edin. Özleşinceye kadar karıştırın. Unu, mısır unu, kabartma tozu ve muskatı ilave edin. Mikserle düşük devirde (veya çırpıcıyla) hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin.
Hamuru kâseden alın ve ikiye bölün. Her bir yarım hamur parçasını yaklaşık 2,5 cm kalınlığına gelene kadar oklavayla disk şeklinde açın. Streç filme sardıktan sonra hamur soğuyana ve katılaşana kadar 1 – 2 saat buzdolabında bekletin.
Hamuru buzdolabından alın, streç filmden çıkarın ve her bir parçayı yaklaşık 60 cm kalınlığında dilimlere kesin. Dilimleri hazırladığınız fırın tepsisine dizin.
165°C’ye ısıtılmış fırında 8-10 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler