Kayısıları, zencefil kökünü, kuru üzümleri ve portakal suyunu karıştırın ve aromaların özdeşleşmesi için 30 dakika bu şekilde bekletin.
Meyveli Çay Saati Keki
Meyveli Çay Saati Keki
- Servis12 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi30 dk
- Fırınlama Süresi45 dk
- Dinlendirme Süresi10 dk
- Toplam Süre1 sa 35 dk
- Kalori177
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 200 g suda bekletilmemiş kuru kayısı, dilimlenmiş
- 2 parça zencefil kökü, yıkanmış ve ince kıyılmış
- 50 g kuru üzüm
- 300 ml portakal suyu
- ½ çay kaşığı bitkisel yağ/ayçiçek yağı
- 225 g kendinden kabaran un
- 2 çırpılmış yumurta
- 8 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori177 kcal226.92%
- Yağ1.40 g1.79%
- Doymuş Yağ0.40 g0.15%
- Karbonhidrat36.00 g13.09%
- Şekerden gelen19.00 g6.91%
- Protein3.90 g7.8%
- Tuz0.06 g0.02%
Yapılışı
1
2
900 g’lık rulo kek kalıbını yağlayın ve tabanına yapışmaz pişirme kağıdı yerleştirin.
3
Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
4
Unu geniş bir kasede elekten geçirin ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın.
5
Yumurtaları kayısı karışımına ilave edin. Unun ortasında bir kuyu oluşturun ve kayısı karışımını azar azar buraya dökerek karışımı hamur haline getirin.
6
Kek kalıbına dökün ve 45 dakika veya kızarana ve ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
7
Demir altlık üzerinde soğumaya bırakmadan önce kek kalıbı içinde 10 dakika dinlendirin.
Seveceğiniz Diğer Tarifler