Sütü, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, mısır nişastasını, yumurtayı ve tuzu orta büyüklükteki bir sos tavasında karıştırın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Karışım kaynayana ve ardından 5 dakika koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak orta sıcaklıkta pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı karıştırın.
Hafif, Rüya Gibi Muzlu Puding
Hafif, Rüya Gibi Muzlu Puding
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi5 dk
- Pişirme Süresi5 dk
- Soğuma Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 10 dk
- Kalori300
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 480 ml %1 yağlı süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 büyük yumurta
- ¼ çay kaşığı tuz
- 14 g tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 24 az yağlı vanilyalı gofret
- 2 muz, yuvarlak şekilde dilimlenmiş
- 8 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori300 kcal384.62%
- Yağ9.00 g11.54%
- Doymuş Yağ4.00 g1.45%
- Karbonhidrat47.00 g17.09%
- Şekerden gelen30.00 g10.91%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein8.00 g16%
- Tuz0.80 g0.29%
Yapılışı
1
2
4 (240 ml) tatlı kâsesinin her birine 2 adet vanilyalı gofret yerleştirin. Dilimlediğiniz 1 muzu tatlı kâselerine eşit şekilde dağıtın ve üzerine 60 ml sıcak puding dökün. Bu adımları tekrarlayın, yani her kâseye 2 gofret daha yerleştirdikten sonra kalan muz dilimlerini ve kalan pudingi dökün. (Muzlar kararacağından en üste pudingin gelmesine dikkat edin.)
3
Her bir pudingin ağzını streç filmle kaplayın ve 2 saat veya tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
4
Servise hazır halinde geldiğinde her puding kabına 2 adet vanilyalı gofret yerleştirin ve üzerini kremayla süsleyin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler