Mısır nişastasını ve limon kabuğu rendesini küçük bir kaseye alın. Limon suyunu azar azar ekleyerek çırpın. Tavuk suyunu ve Splenda Granül Tatlandırıcı’yı karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.
Pratik Pirinçle Sunulan Limonlu Tavuk
Pratik Pirinçle Sunulan Limonlu Tavuk
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi15 dk
- Pişirme Süresi15 dk
- Toplam Süre30 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Limonlu tavuk
- 2 çay kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 80 ml taze sıkılmış limon suyu
- 80 ml tuzu azaltılmış tavuk suyu
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- Yağı ve sinirleri alınmış 500g tavuk filetosu
- Kısa, ince şeritler halinde kesilmiş 2 yeşil soğan
- 50 g (¼ kap) SPLENDA® Granül
Pratik pirinç
- 150 g basmati pirinci
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 500 g paket dondurulmuş kıyılmış karışık sebze
- 2 çay kaşığı tuzu azaltılmış soya sosu
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Yağ9.10 g11.67%
- Doymuş Yağ2.50 g0.91%
- Karbonhidrat42.00 g15.27%
- Lif3.60 g12.86%
- Protein31.80 g63.6%
- Tuz0.60 g0.22%
Yapılışı
Pratik pirinç
Pirinci içinde kaynayan su bulunan küçük bir sos tenceresinde paket talimatlarında belirtildiği gibi veya pirinçler yumuşayana kadar pişirin. İyice süzün. Bunu bir kenarda bekletin.
Geniş bir vok tavasını yağlayın ve orta sıcaklıkta ısıtın. Sebzeleri ekleyin ve 3-4 dakika veya sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ekleyin ve 2-3 dakika veya pirinç tam pişene kadar pişirin. Soya sosunu dökün ve 1 dakika pişirin. Bunu bir kaba transfer edin. Üzerini folyoyla kapatarak bir kenarda bekletin.
Limonlu tavuk
Yağı wok tavasında orta-yüksek sıcaklıkta ısıtın. Tavukları ekleyin ve 3 dakika veya tavuklar kızarana ve neredeyse pişene kadar pişirin. Tavukları tavadan alın ve çapraz şekilde dilimleyin. Sosu wok tavasına alın ve hafifçe kaynayana kadar ısıtın. Ardından 2 dakika daha pişirin. Tavukları ekleyerek 2 dakika veya tavuklar pişene ve sos kalınlaşıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz pirinci servis kaselerine pay edin. Tavuğu ekleyin ve üzerine sosu gezdirin. Servis etmeden önce üzerini şeritler halinde kesilmiş yeşil soğanla süsleyin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler