Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek

Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek

  • Servis8 dilim
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi45 dk
  • Toplam Süre55 dk
  • Kalori208
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 225 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1½ yemek kaşığı haşhaş
    • 8 yemek kaşığı yağsız süt
    • 10 yemek kaşığı az şekerli marmelat
    • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
    • 150 g %0 yağlı yoğurt
    • Düşük yağlı pişirme yağı (sprey), yağlama için
    • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori208 kcal266.67%
    • Yağ6.10 g7.82%
    • Doymuş Yağ1.80 g0.65%
    • Karbonhidrat41.80 g15.2%
    • Şekerden gelen2.00 g0.73%
    • Lif1.40 g5%
    • Protein4.80 g9.6%
    • Tuz0.60 g0.22%

    Yapılışı

    1

    Fırını önceden 170°C’ye ısıtın.

    2

    900 g kapasiteli baton şeklindeki kek kalıbını (22 cm x 11 cm x 6 cm) düşük yağlı pişirme yağı püskürterek yağlayın.

    3

    Unu, kabartma tozunu ve karbonatı elekten geçirin.

    4

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve haşhaşı ilave edin.

    5

    Süt, marmelat, yağ ve yoğurdu karıştırın.

    6

    Bunu kuru malzemelerin üzerine dökün ve malzemeler özdeşleşinceye kadar tahta kaşıkla nazik şekilde karıştırın.

    7

    Hazırladığınız kek kalıbına dökün ve 35-54 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

    8

    Tamamen soğuması için demir altlık üzerine almadan önce kek kalıbında 10 dakika dinlendirin.

    9

    Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up