Fırını önceden 170°C’ye ısıtın.
Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek
Marmelatlı ve Haşhaşlı Ekmek
- Servis8 dilim
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi45 dk
- Toplam Süre55 dk
- Kalori208
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 225 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1½ yemek kaşığı haşhaş
- 8 yemek kaşığı yağsız süt
- 10 yemek kaşığı az şekerli marmelat
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 150 g %0 yağlı yoğurt
- Düşük yağlı pişirme yağı (sprey), yağlama için
- 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori208 kcal266.67%
- Yağ6.10 g7.82%
- Doymuş Yağ1.80 g0.65%
- Karbonhidrat41.80 g15.2%
- Şekerden gelen2.00 g0.73%
- Lif1.40 g5%
- Protein4.80 g9.6%
- Tuz0.60 g0.22%
Yapılışı
1
2
900 g kapasiteli baton şeklindeki kek kalıbını (22 cm x 11 cm x 6 cm) düşük yağlı pişirme yağı püskürterek yağlayın.
3
Unu, kabartma tozunu ve karbonatı elekten geçirin.
4
Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve haşhaşı ilave edin.
5
Süt, marmelat, yağ ve yoğurdu karıştırın.
6
Bunu kuru malzemelerin üzerine dökün ve malzemeler özdeşleşinceye kadar tahta kaşıkla nazik şekilde karıştırın.
7
Hazırladığınız kek kalıbına dökün ve 35-54 dakika veya ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
8
Tamamen soğuması için demir altlık üzerine almadan önce kek kalıbında 10 dakika dinlendirin.
9
Buzdolabında hava sızdırmaz bir kap içinde 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler