Çarkıfelekli (Passionfruit) ve Mangolu Sufle

Çarkıfelekli (Passionfruit) ve Mangolu Sufle

  • Servis4 kişilik
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Soğuma Süresi2 dk
  • Toplam Süre17 dk
  • Kalori181
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 5 yaprak jelatin (Toplam yaklaşık 9 g)
    • 300 g olgun mango
    • 3 yumurtanın beyazı
    • 150 ml yağı azaltılmış krema
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Süsleme için

    • 2 çarkıfelek (passionfruit) meyvesi, yarıya kesildikten sonra etli kısmı çıkarılmış
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori181 kcal232.05%
    • Yağ11.50 g14.74%
    • Doymuş Yağ8.70 g3.16%
    • Karbonhidrat14.30 g5.2%
    • Şekerden gelen12.40 g4.51%
    • Lif3.00 g10.71%
    • Protein5.80 g11.6%
    • Tuz0.20 g0.07%

    Yapılışı

    1

    Katladığınız pişirme kağıdı şeridini 4 x 150 ml tatlı kâselerinin üstüne yaklaşık 2,5 cm mesafede sarın. Bir mutfak robotu veya el mikseri kullanarak mangoyu pürüzsüz hale gelinceye kadar Splenda Granül Tatlandırıcı ile karıştırın.

    2

    Yeterince soğuk bir suya jelatini batırın ve bu şekilde 5 dakika bırakın. Jelatini süzdükten sonra 2 yemek kaşığı su koyduğunuz küçük bir tavaya alın ve çözülene kadar hafifçe ısıtın. Tavayı ocaktan alın, bir miktar soğumasını bekleyin ve mikserden geçirdiğiniz mangoyla karıştırın.

    3

    Yumurta beyazlarını yumuşak tepeler oluşturana kadar çırpın. Ayrı bir kâsede kremayı kıvam alana kadar çırpın. Kremayı her defasında 1 yemek kaşığı yumurta beyazı ekleyerek mango karışımına dikkatli bir şekilde yedirin.

    4

    Sufle karışımını tatlı kâselerine pay edin, üstlerini düzleştirin ve oturması için en az iki saat buzdolabında bekletin.

    5

    Sufleleri dekore etmek için çarkıfelek (passionfruit) meyvesini elekten geçirerek tavaya alın. Tavaya 1 yemek kaşığı çarkıfelek (passionfruit) meyvesi çekirdeği ve 2 çay kaşığı Splenda Granül ilave edin ve çözülene kadar hafifçe ısıtın. Karışımın bir miktar soğumasını bekleyin, ardından tatlı kâselerindeki kağıt şeritleri dikkatlice çıkarın ve sufleleri çarkıfelek (passionfruit) jölesiyle süsleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up