Ahududulu Şeftalili Atıştırmalıklar

Ahududulu Şeftalili Atıştırmalıklar

  • Servis5 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Pişirme Süresi17 dk
  • Toplam Süre37 dk
  • Kalori110
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Atıştırmalıklar

    • 5 yumurtanın beyazı
    • 1½ çay kaşığı vanilya
    • 1 tutam tuz
    • 8 g SPLENDA® Granül

    Ahududulu şeftali dolgusu

    • 1 (340 g) paket donmuş ahududu, suyu süzülmüş
    • 2 çay kaşığı mısır nişastası
    • 115 g konserve dilimlenmiş şeftali, suyu süzülmüş
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori110 kcal141.03%
    • Yağ0.00 g0%
    • Doymuş Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat23.00 g8.36%
    • Şekerden gelen19.00 g6.91%
    • Lif3.00 g10.71%
    • Protein4.00 g8%
    • Tuz0.30 g0.11%

    Yapılışı

    1

    Fırını 180°C’ye ısıtın. 28 x 34 cm’lik bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bunu bir kenarda bekletin.

    Atıştırmalıklar

    2

    Yumurta beyazını orta büyüklükteki bir karıştırma kabına alın. Bir elektrikli mikserle yüksek devirde veya metal çırpıcı yardımıyla köpürene kadar çırpın.

    3

    SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, vanilyayı ve tuzu ekleyin. Orta sertlikte bir karışım elde edinceye kadar (yaklaşık 20-30 saniye) yüksek devirde karıştırın.

    4

    Yumurta beyazı karışımını hazırladığınız fırın tepsisi üzerine yemek kaşığıyla bezeler halinde dökün. 180°C’ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika veya kızarana kadar pişirin. Ardından fırından çıkarın. Ardından soğumaya bırakın.

    Dolgu

    5

    Buzu çözülen ahududularını süzün ve suyunu saklayın. Suyunu küçük bir sos tavasına koyun. Mısır nişastasını ve SPLENDA® Granül’ü ekleyin. İyice karıştırın. Hafifçe kaynayıncaya ve koyulaşana kadar orta sıcaklıkta (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Suyu süzülmüş ahududularını koyulaştırılmış suyuyla birlikte ekleyin. Kullanıma hazır hale gelinceye kadar soğutun.

    Birleştirme

    6

    Servis yapmadan hemen önce Atıştırmalıkları  dolguyla hazırlayın: 2 adet Atıştırmalık alın ve bir tanesinin alt (düz olan) kısmına ve diğerinin üst kısmına, alt kısımlar birbirine bakacak şekilde dolgu sürün. Kalan Atıştırmalıkları da aynı şekilde hazırlayın.

    7

    Atıştırmalıkları dilimlenmiş şeftali, bir kaşık çırpılmış krema ve taze nane yaprağıyla süsleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up