Hurmalar kaynar suda yumuşayana dek bekletilir, çekirdekleri çıkarılır ve çatalla ezilir. Üzerine Hindistan cevizi yağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Splenda Granül eklenip iyice çırpılır.
Yulaf Ezmeli Diyet Pasta
Yulaf Ezmeli Diyet Pasta
- Servis8 porsiyon (8 üçgen dilim)
- Hazırlama Süresi15 dk
- Kalori90
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1 su bardağı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi (100 g)
- 4 adet hurma
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (10 g)
- ½ limon suyu ve limon kabuğu rendesi
- 1 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (1 g)
Üzeri için
- 120 g labne peynir
- ½ çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 2 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (2 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori90 kcal115.38%
- Yağ4.48 g5.74%
- Karbonhidrat10.20 g3.71%
- Lif1.58 g5.64%
- Protein0.83 g1.66%
Yapılışı
1
2
Yulaf ezmesi rondoda un hâline getirilir. Hurmalı karışıma eklenir, karıştırılır ve spatula ile yağlı kâğıt serili bir kalıba ezilerek yayılır.
3
Başka bir kapta labne, limon kabuğu rendesi ve 2 g Splenda Granül eklenir, karıştırılır. Yulaflı karışımın üzerine yayılır.
4
Buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
5
Servise hazır olan Yulaf Ezmeli Diyet Pastanızı üzerine limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 103 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler