Yaban Mersinli Pankek

Yaban Mersinli Pankek

  • Servis12 porsiyon
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kalori69
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 170 g çok amaçlı un
    • 235 ml yağsız süt
    • 150 g dondurulmuş yaban mersini
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    • ½ yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori69 kcal88.46%
    • Yağ1.00 g1.28%
    • Doymuş Yağ0.40 g0.15%
    • Karbonhidrat12.00 g4.36%
    • Şekerden gelen2.80 g1.02%
    • Protein2.80 g5.6%
    • Tuz0.00 g0%

    Yapılışı

    1

    Un, tuz ve kabartma tozunu büyük bir kaba koyun ve üzerine Splenda Granül ekleyin.

    2

    Yumurta ile sütü çırpın ve unlu karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyin ve yaban mersinlerini ilave edin. 1 saat bekletin.

    3

    Hafifçe yağlanmış bir kızartma tavasını orta ateşte ısıtın. Her pankek için yaklaşık 4 yemek kaşığı kullanarak hamuru tavaya dökün.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up