Fırını önceden 160°C’ye ısıtın.
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Tatlı Tuzlu Kurabiye
- Servis64 adet
- Hazırlama Süresi5 dk
- Fırınlama Süresi35 dk
- Dinlendirme Süresi30 dk
- Toplam Süre1 sa 10 dk
- Kalori50
- Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal
Malzemeler
- 125 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta akı
- ½ çay bardağı çörek otu (40 g)
- 3 su bardağı un (330 g)
- 18 dolu çay kaşığı Splenda Stevia Kristal (½ çay bardağı kadar)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori50 kcal64.1%
- Yağ3.4 g4.36%
- Karbonhidrat4.28 g1.56%
- Lif0.20 g0.71%
- Protein0.75 g1.5%
Yapılışı
1
2
Derin bir kaba tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, mahlep, tuz, toz biber, çörek otu ve Splenda Stevia Kristal’i ekleyip elinizde iyice karıştırın.
3
Daha sonra üzerine un ve kabartma tozu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hazır olunca 20 dakika dinlendirin.
4
Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hazırladığınız hamurdan minik parçalar alarak ufak toplar yapın ve tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
5
160°C fırında 35 dakika pişirin. Topçukların üzerleri kızarınca fırından çıkarın ve 5-10 dakika dinlendirin.
* Splenda Stevia yerine şeker kullanılsaydı 1 adedi 55 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Stevia Kristal
Seveceğiniz Diğer Tarifler