Elmaları soyup küp küp doğrayın.
Elmalı Turta Parçaları
Elmalı Turta Parçaları
- Servis6 porsiyon
- Toplam Süre40 dk
- Kalori221
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 4 elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bir tutam tuz
- 1 yaprak milföy hamuru (Önceden açılmış)
- 1 yumurta (Çırpılmış)
- 1 ½ yemek kaşığı Splenda® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori221 kcal283.33%
- Yağ9.60 g12.31%
- Doymuş Yağ4.30 g1.56%
- Karbonhidrat27.00 g9.82%
- Şekerden gelen11.00 g4%
- Protein4.70 g9.4%
- Tuz0.03 g0.01%
Yapılışı
Elmaları ve Splenda Granül’ü orta-yüksek sıcaklığa getirilmiş bir tavaya koyun. Bir miktar su ve tarçın ekleyin ve elma parçaları yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika) karıştırarak pişirin.
Elmalı karışımı soğumaya bırakın.
Fırını önceden 180°C / gaz ayarı 6’ya ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
Elmalı karışım soğuduktan sonra milföy haburunu düz olana kadar açın ve 6 eşit parçaya bölün.
Her bir parçanın üzerine kaşıkla bir miktar elmalı karışım koyun. Hamur parçalarının kenarlarına fırçayla biraz yumurta sürün.
Hamur parçalarını dikdörtgen oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Bir çatal yardımıyla kenarları bastırarak elmalı dolgunun içerde kalmasını sağlayın.
Hazırladığınız turtaları üzerlerine yumurta sürüp tepsiye dizin. Bir bıçakla her bir turtada yarıklar açın.
Seveceğiniz Diğer Tarifler