Elmalı Turta Parçaları

Elmalı Turta Parçaları

  • Servis6 porsiyon
  • Toplam Süre40 dk
  • Kalori221
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 4 elma
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • Bir tutam tuz
    • 1 yaprak milföy hamuru (Önceden açılmış)
    • 1 yumurta (Çırpılmış)
    • 1 ½ yemek kaşığı Splenda® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori221 kcal283.33%
    • Yağ9.60 g12.31%
    • Doymuş Yağ4.30 g1.56%
    • Karbonhidrat27.00 g9.82%
    • Şekerden gelen11.00 g4%
    • Protein4.70 g9.4%
    • Tuz0.03 g0.01%

    Yapılışı

    1

    Elmaları soyup küp küp doğrayın.

    2

    Elmaları ve Splenda Granül’ü orta-yüksek sıcaklığa getirilmiş bir tavaya koyun. Bir miktar su ve tarçın ekleyin ve elma parçaları yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika) karıştırarak pişirin.

    3

    Elmalı karışımı soğumaya bırakın.

    4

    Fırını önceden 180°C / gaz ayarı 6’ya ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.

    5

    Elmalı karışım soğuduktan sonra milföy haburunu düz olana kadar açın ve 6 eşit parçaya bölün.

    6

    Her bir parçanın üzerine kaşıkla bir miktar elmalı karışım koyun. Hamur parçalarının kenarlarına fırçayla biraz yumurta sürün.

    7

    Hamur parçalarını dikdörtgen oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Bir çatal yardımıyla kenarları bastırarak elmalı dolgunun içerde kalmasını sağlayın.

    8

    Hazırladığınız turtaları üzerlerine yumurta sürüp tepsiye dizin. Bir bıçakla her bir turtada yarıklar açın.

    9

    Kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up