Derin bir tencereye süt, krema, irmik, mısır nişastası, un ve Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin.
Lübnan Usulü Ashta Kreması
Lübnan Usulü Ashta Kreması
- Servis770 g (25 yemek kaşığı)
- Toplam Süre25 dk
- Kalori40
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 + ½ su bardağı light süt (625 ml)
- ½ su bardağı krema (100 ml) (%18 yağlı)
- 3 yemek kaşığı irmik (40 g)
- 2 yemek kaşığı buğday unu (40 g)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (30 g)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (30 g)
- 1 çay kaşığı gül suyu
- 14 g Splenda Granül (10 dolu tatlı kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori40 kcal51.28%
- Yağ1.77 g2.27%
- Karbonhidrat5.41 g1.97%
- Lif0.11 g0.39%
- Protein1.35 g2.7%
Yapılışı
1
2
Orta ateşte sürekli çırparak kaynatın.
3
Kaynamaya başlayıp krema koyu bir kıvam alınca ocaktan indirin. İçerisine tereyağı ve gül suyu ekleyin.
4
Krema karışımını cam bir kâseye döküp üzerini streç filmle kapatın.
5
Kullanmaya hazır oluncaya kadar buzdolabında saklayın.
Splenda’lı Ashta kreması hazır, afiyet olsun!
Ashta kremasını yeterince soğuduktan sonra hamur işlerinizde kullanabilirsiniz.
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 yemek kaşığı 50 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler