Fırını fanlı ayarda 180°C’ye ısıtın, fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirin.
Damla Çikolatalı Kurabiye
Damla Çikolatalı Kurabiye
- Servis8 adet
- Hazırlama Süresi20 dk
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı (60 g) (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağından 1 parmak az un (115 g)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- ½ su bardağından biraz az, kırılmış şekersiz çikolata parçaları (60 g)
- 7.5 g Splenda Granül (13 dolu çay kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori162 kcal207.69%
- Yağ10.19 g13.06%
- Karbonhidrat14.05 g5.11%
- Lif1.51 g5.39%
- Protein3.27 g6.54%
Yapılışı
Bir karıştırma kabına un, karbonat ve tuz koyup harmanlayın.
Ayrı bir kapta tereyağı ve Splenda Granül’ü çırpma teliyle çırpın, vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Sonra yumurta ilave edip sadece karışana kadar biraz çırpın.
Bu yumurtalı karışımın üzerine unlu karışımı ekleyin ve hamur haline gelene kadar çırpın.
En son, çikolata parçalarını hamura ekleyip elinizle hafifçe karıştırın.
Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp yuvarlak şekil verin. Bu yuvarlakları tepsiye az aralık vererek dizin.
Fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. (Kurabiyelerin pişmediğini düşünüp daha fazla pişirmeyin, tepside soğurken daha sonra sertleşecek.)
Splenda Granül ile hazırlanan Çikolatalı Kurabiye hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 195 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler