Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye

  • Servis8 adet
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 1 yumurta
    • 4 yemek kaşığı tereyağı (60 g) (Oda sıcaklığında yumuşamış)
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • 1 su bardağından 1 parmak az un (115 g)
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 çimdik tuz
    • ½ su bardağından biraz az, kırılmış şekersiz çikolata parçaları (60 g)
    • 7.5 g Splenda Granül (13 dolu çay kaşığı)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori162 kcal207.69%
    • Yağ10.19 g13.06%
    • Karbonhidrat14.05 g5.11%
    • Lif1.51 g5.39%
    • Protein3.27 g6.54%

    Yapılışı

    1

    Fırını fanlı ayarda 180°C’ye ısıtın, fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirin.

    2

    Bir karıştırma kabına un, karbonat ve tuz koyup harmanlayın.

    3

    Ayrı bir kapta tereyağı ve Splenda Granül’ü çırpma teliyle çırpın, vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Sonra yumurta ilave edip sadece karışana kadar biraz çırpın.

    4

    Bu yumurtalı karışımın üzerine unlu karışımı ekleyin ve hamur haline gelene kadar çırpın.

    5

    En son, çikolata parçalarını hamura ekleyip elinizle hafifçe karıştırın.

    6

    Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp yuvarlak şekil verin. Bu yuvarlakları tepsiye az aralık vererek dizin.

    7

    Fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. (Kurabiyelerin pişmediğini düşünüp daha fazla pişirmeyin, tepside soğurken daha sonra sertleşecek.)

    Splenda Granül ile hazırlanan Çikolatalı Kurabiye hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 195 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up