Ufak boy bir tencereye 500 ml light süt ve 36 gram Splenda Granül koyun ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyerek soğumaya bırakın.
Soğuk Kadayıf Tatlısı
Soğuk Kadayıf Tatlısı
- Servis9 kare dilim
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi50 dk
- Bekleme Süresi2 sa
- Toplam Süre3 sa 10 dk
- Kalori242
- Kullanılan ÜrünSplend Granül
Malzemeler
Şerbeti için
- 500 ml light süt
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 17 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (36 g)
Kadayıfı için
- 250 g yaş kadayıf
- 100 g tereyağı
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (40 g)
Üzeri için
- 30 g şekersiz çikolata rendesi
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori242 kcal310.26%
- Yağ14.12 g18.1%
- Karbonhidrat22.23 g8.08%
- Lif0.40 g1.43%
- Protein4.69 g9.38%
Yapılışı
Kadayıf için
250 gram yaş kadayıfı bir tepsiye yayın ve üzerine 100 gram eritilmiş tereyağı gezdirin; tüm kadayıflar iyice yağlanacak şekilde harmanlayın.
Kadayıfın yarısını uygun bir Borcam kabın tabanına boşluk bırakmadan yayın ve çekilmiş cevizlerin hepsini üzerine eşit olacak şekilde serpin.
Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine yayın. Bir tabak ya da kesme tahtasıyla bastırarak kadayıfların iyice sıkışmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, fansız ayarda 50 dakika pişirin.
Kadayıfı fırından çıkarın ve henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbetin yarısını her tarafına eşit gelecek şekilde dökün. Daha sonra kadayıfları bir bıçak ile 9 eşit porsiyona bölün. Şerbetin kalan diğer yarısını da bu bölünmüş dilimlerin üzerine dökün.
Buzdolabına koyarak 1-2 saat soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınız kadayıf tatlısının üzerine şekersiz bitter çikolata rendeleyin.
Splenda ile yapılan Soğuk Kadayıf Tatlısı hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 380 kalori olacaktı!
1 porsiyon = 1 dilim
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler