İncir Reçeli (Vegan, glütensiz)

İncir Reçeli (Vegan, glütensiz)

  • Servis700 g
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Pişirme Süresi45 dk
  • Toplam Süre55 dk
  • Kalori40
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 500 g olgunlaşmış incir
    • ½ su bardağı içme suyu (100 ml)
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • 30 dolu çay kaşığı Splenda Granül (30 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori40 kcal51.28%
    • Yağ1.92 g2.46%
    • Karbonhidrat4.49 g1.63%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein3.86 g7.72%
    • Tuz67.32 g24.48%

    Yapılışı

    1

    İncirleri yıkayıp küçük küpler halinde kesin. Derin bir tencereye koyarak üzerine Splenda Granül ekleyip biraz karıştırın.

    2

    Ocağın altını yüksek derecede açın; kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp yarım saat daha pişirin.

    3

    Daha sonra en kısık ateşe alarak 5-10 dakika kadar pişirirek kıvamının iyice koyulaşmasını bekleyin. Bu noktada içine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Kıvamı koyulaştığında artık reçel olmuş demektir.

    4

    Reçelinizi temiz cam kavanozlara döküp kapaklarını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz.

    Splenda ile yapılan İncir Reçeli hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 yemek kaşığı 47 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up