Tereyağını eritin ve un hariç tüm malzemelerle birlikte bir kaba alarak karıştırın. Sonra üzerine un ekleyip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Buzdolabına koyarak 30 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Portakallı Kurabiye
Portakallı Kurabiye
- Servis20 adet
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi30 dk
- Fırınlama Süresi25 dk
- Toplam Süre1 sa 5 dk
- Kalori135
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 125 g tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (80 g)
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı light yoğurt (140 g)
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un (210 g)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 11 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (25 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori135 kcal173.08%
- Yağ9.74 g12.49%
- Karbonhidrat8.52 g3.1%
- Lif0.28 g1%
- Protein2.04 g4.08%
- Tuz7.99 g2.91%
Yapılışı
1
2
170°C fırında ve fansız ayarda üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Splenda ile yapılan Portakallı Kurabiye hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adeti 170 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül



