Fazla Kalorileri Hayatınızdan Çıkarmanın 7 Basit Yolu

Okuma Süresi: 2 dakika

Sağlıklı yaşam ve kişisel bakımın giderek daha öncelikli olduğu bir dünyada, hayatın zevklerinden ödün vermeden kalorileri azaltmanın yollarını bulmak ortak bir hedef hâline geldi.

Kalori azaltma fikri özellikle tatlıya düşkün kişiler için ürkütücü gözükebilir, fakat endişelenmeyin: Birkaç stratejik değişiklikle, daha sağlıklı seçimler yaparken sevdiğiniz lezzetlerin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz! Bu Splenda Tatlandırıcı blog yazımızda, hayatın tatlı lezzetlerine dokunmadan hayatınızdaki kalorileri azaltmanın 7 basit yolunu keşfedeceğiz.

1. Yiyecekleri tanıyın ve kalorilerini belirleyin.

Ortalama olarak bir muffin’in yaklaşık 375 kalori, bir çay kaşığı balın yaklaşık 15 kalori ve bir fincan mocha’nın yaklaşık 400 kalori içerebileceğini biliyor muydunuz? Diyetinizi düzenlerken en önemli adımlardan biri ne yediğinizi bilmenizdir. Bunları iyi bilmek kalori alımını kontrol edenler için göz ardı edilmemesi gereken önemli bir adımdır. Ne yemeniz gerektiğini, ne kadar yemeniz gerektiğini ve bunun vücudunuzu nasıl etkileyeceğini anlamak için beslenme dünyasına aşina olmaya çalışın.

2. Tabakları küçültün, ama lezzetten mahrum kalmayın.

Kendinizi lezzetlerden mahrum bırakmayın. Sofranızdaki çeşitliliği koruyarak porsiyonlarınızı küçültmek, kalori kontrolüne yönelik bir başka önemli adım olabilir. Kendinize en sevdiğiniz yiyecekleri yasaklamak ve “cold turkey” yöntemiyle onları hayatınızdan aniden çıkarmak yerine, porsiyonlarınızı azaltın ve yeni bir başlangıç yapın.

3. Şekeri tatlandırıcıyla değiştirin.

Diyetinizde kaloriyi düşürmenin en kolay yöntemlerinden biri, şeker yerine düşük kalorili tatlandırıcılar kullanmaktır. Splenda Tatlandırıcı gibi seçeneklere göz atın: Splenda, ilave şekerden gelen kaloriler olmadan şekerle aynı tatlı tadı verir. Splenda Tatlandırıcıları sadece içeceklere değil, tatlılara ve yemek tariflerine de ekleyebilir ve diyetinizin bir parçası hâline getirebilirsiniz.

4. Bol su için.

Kendinizi susuz bırakmayın ve bunu açlıkla karıştırmayın! Özellikle yaz aylarında, vücudunuzun açlık olarak yorumladığı şey aslında susuzluk olabilir. Bol su içmek iştahınızı kesmeye ve aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olabilir. Dışarı çıkarken su mataranızı yanınıza almayı unutmayın!

5. Evde pişirin.

Dışarıda yemek yerken kalorileri kontrol etmek daha zor olabilir. Evde yemek hazırlamak, malzemeler ve porsiyon boyutları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar, sizi gizli kalorilerden korur ve ne yediğiniz konusunda kendinize daha fazla güvenmenizi sağlar. Evde hazırladığınız tariflerde sağlıklı değişiklikler yapabilir, daha az sıvı ve katı yağ gerektiren pişirme teknikleri kullanabilirsiniz. Ve tabii ki daha az şeker!

Daha düşük kalorili ve kolay hazırlanan Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifimizi deneyebilirsiniz.

6. Kendinize küçük sürprizler hazırlayın ve çantanızda taşıyın.

Gün boyunca ev yapımı küçük atıştırmalıklar yiyerek kan şekerinizi dengeleyebilir, çok fazla gizli şeker ve kalori içeren paketlenmiş atıştırmalıklardan kaçınabilirsiniz. Bunun gibi küçük bir adım, fazla kalorilerden kaçınmanızı sağlayacaktır. Kuru yemişler, taze meyve ve sebzelerle hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar, Splenda’lı smoothie’ler harika seçeneklerdir.

7. Neye ihtiyacınız olduğunu bilin.

Dünya çapında sağlık otoriteleri tarafından önerilen kalori miktarları ve çeşitli besinler vardır. Yiyeceklerinizin kaç kalori içerdiği ve vücudunuzun kaç kaloriye ihtiyacı olduğu hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın. Splenda ile daha bilinçli bir tüketici olun!

Bu 7 basit strateji ile kalori alımınızı azaltırken sizi şımartan lezzetlerin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz. Ve evet, kalorileri azaltmak tatlıyı kesmek anlamına gelmek zorunda değildir: Düşük kalorili Splenda Tatlandırıcılar bu zorlu macerada her zaman yanınızda olacak! Mutfakta ilhama ihtiyacınız varsa Splenda Tatlandırıcılar ile hazırlayabileceğiniz sayısız tarif fikri için buraya tıklayabilirsiniz.

Sevebileceğiniz Tarifler

keyboard_arrow_up