Diyabet
Yiyecek ve içecek seçerken, Besin Bilgileri etiketine bir göz atın ama sadece şekere değil toplam karbonhidrat miktarına da odaklanın. Şeker miktarı (hem doğal olarak meydana gelen hem “şeker katkısı”) toplam karbonhidrat miktarına göre hesaplanır ama (nişasta gibi) diğer bileşenlerden gelen karbonhidrat da olabileceğini unutmayın. Bir ürünün hangi şekerleri içerdiğini öğrenmek için her zaman içindekiler listesine göz atın.
Sınırlandırmak isteyebileceğiniz şeker katkıları:
– Sakkaroz
– Maltoz
– Hidrolize nişasta
– Ters şeker
– Mısır şurubu
– Glikoz veya glikoz şurubu
– Esmer şeker
– Bal
– Meyve suyu konsantresi
Çoğu yiyecek üreticisi ve süpermarket artık en sağlıklı seçeneği belirlemenize yardımcı olmak amacıyla paketlerinin üzerinde trafik ışıkları sistemi kullanıyor.
En iyi seçimi yaptığınızdan emin olmak için paket üzerinde daha fazla yeşil renk olan yiyecekleri arayın. Trafik ışıkları sistemi toplam karbonhidratı kapsamaz, sadece yiyecekteki şekerleri kapsar. Bu nedenle, toplam karbonhidratı hesaplıyorsanız paketin arka yüzündeki besin bilgileri tablosuna da bakmanız gerekebilir.
Tatlandırıcılar
Tatlandırıcılar, yemek pişirirken veya çay ve kahve gibi içeceklere eklerken kullanabileceğiniz harika bir alternatiftir. Neredeyse hiç kalori içermeme avantajına sahiptirler ve kan glikozunuza etki etmezler.
Tüm tatlandırıcılar aynı mıdır?
Hayır, tüm tatlandırıcılar aynı değildir.
Orijinal Splenda Tatlandırıcılar, sukraloz ile yapılır. Sukraloz, şekerle başlayan, ancak bunu daha sonra kalorisiz, karbonhidrat olmayan bir tatlandırıcıya dönüştüren bir süreçle imal edilir. Aspartam ve sakarin içermez. Splenda Stevia, stevya bitki yapraklarının Reb D olarak bilinen en lezzetli kısmından üretilir.
Splenda Tatlandırıcılar, sağlıklı günlük diyetlerinin bir parçası olarak diyabetli kişiler için uygundur ve şekerin yerine harika bir seçenektir.