Buğdayı iyice yıkayın ve 1 gece suda bekletin.
Aşure
Aşure
- Servis6 porsiyon
- Toplam Süre50 dk
- Kalori255
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 250 g buğday
- 100 g haşlanmış nohut
- 100 g haşlanmış beyaz fasulye
- 70 g kıyılmış fındık
- 100 g kuru üzüm
- 15 adet kuru kayısı
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım portakal kabuğu
- 1 çimdik tuz
- 15 çay kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori255 kcal326.92%
- Yağ8.50 g10.9%
- Karbonhidrat44.00 g16%
- Lif6.50 g23.21%
- Protein7.10 g14.2%
Yapılışı
Aşureyi yapmaya başlamadan 3-4 saat önce, kuru üzümü kaynar suya koyarak şişmesini sağlayın.
Buğdayı tencereye ekleyin ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve tarçın çubuğu ekleyerek kısık ateşte haşlayın.
10-15 dakika haşladıktan sonra tarçın çubuğunu çıkarın. Suyun hafifçe kaynamış ve buğdayın rengini almış olmasına dikkat edin.
Karışıma haşlanmış nohut ve fasulyeleri ekleyin.
Küp küp kestiğiniz kayısı ve üzüm ile kıyılmış fındıkları da karışıma ekleyin ve karıştırın.
15 çay kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin, 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Aşureyi kepçe ile kâselere pay edin. İstediğiniz malzemeler ile süslemesini yaptıktan sonra soğuması için 1 gün buzdolabında bekletin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler