Buğdayı iyice yıkayın ve 1 gece suda bekletin.
Aşure
Aşure
- Servis6 porsiyon
- Toplam Süre50 dk
- Kalori255
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 250 g buğday
- 100 g haşlanmış nohut
- 100 g haşlanmış beyaz fasulye
- 70 g kıyılmış fındık
- 100 g kuru üzüm
- 15 adet kuru kayısı
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım portakal kabuğu
- 1 çimdik tuz
- 15 çay kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori255 kcal326.92%
- Yağ8.50 g10.9%
- Karbonhidrat44.00 g16%
- Lif6.50 g23.21%
- Protein7.10 g14.2%
Yapılışı
1
2
Aşureyi yapmaya başlamadan 3-4 saat önce, kuru üzümü kaynar suya koyarak şişmesini sağlayın.
3
Buğdayı tencereye ekleyin ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve tarçın çubuğu ekleyerek kısık ateşte haşlayın.
4
10-15 dakika haşladıktan sonra tarçın çubuğunu çıkarın. Suyun hafifçe kaynamış ve buğdayın rengini almış olmasına dikkat edin.
5
Karışıma haşlanmış nohut ve fasulyeleri ekleyin.
6
Küp küp kestiğiniz kayısı ve üzüm ile kıyılmış fındıkları da karışıma ekleyin ve karıştırın.
7
15 çay kaşığı Splenda Granül Tatlandırıcı ekleyin, 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
8
Aşureyi kepçe ile kâselere pay edin. İstediğiniz malzemeler ile süslemesini yaptıktan sonra soğuması için 1 gün buzdolabında bekletin.
Kullanılan Ürün

Splenda Granül