İrmik, un, maya ve tuz bir kâsede karıştırılır. Üzerine ılık su eklenir. Üzeri kapatılır, 45 dakika mayalandırılır.
Atayef
Atayef
- Servis10 adet
- Hazırlama Süresi1 sa
- Kalori122
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 170 g irmik
- 60 g un
- ½ paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su (450 ml)
- ½ çay kaşığı karbonat
İç Dolgusu
- 100 g peynir
- ½ çay kaşığı tarçın
- 20 g ufalanmış ceviz
- 1 çay kaşığı SPLENDA® Granül (0,5 g)
Şerbeti için
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- 2-3 damla limon suyu
- 8 çay kaşığı SPLENDA® Granül (4 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori122 kcal156.41%
- Yağ3.40 g4.36%
- Karbonhidrat18.00 g6.55%
- Lif1.10 g3.93%
- Protein4.50 g9%
Yapılışı
1
2
Karbonat 1 yemek kaşığı suda eritilir, mayalanmış karışıma eklenir.
3
Isınmış tavaya kepçe yardımıyla pankek boyutunda hamur eklenir ve altlı üstlü renk alana kadar pişirilir.
4
İç harcı için peynir, ceviz, tarçın ve Splenda Granül karıştırılır.
5
Pişen pankeklerin arasına 1 tatlı kaşığı iç harç konur.
6
Şerbet için Splenda Granül ve su kaynatılır. Kaynama başlayınca içine limon suyu eklenir.
7
İç harçları konmuş pankekler servis tabağına konur ve üzerine şerbet gezdirilir.
8
Dilerseniz üzerini ceviz parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
Düşük kalorili Atayefiniz hazır! Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler