Fırını, 180°C’de önceden ısıtın. İki tane 20 cm’lik pasta kalıbını yağlayın ve her bir kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın.
Kırmızı Kadife Kek
Kırmızı Kadife Kek
- Servis14 porsiyon
- Toplam Süre1 sa
- Kalori475
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Kek
- 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında ve ayrılmış
- 300 g Katkısız un
- 45 g mısır unu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı tatlandırılmamış doğal kakao tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 120 g tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış
- 240 ml bitkisel yağ
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 çay kaşığı beyaz sirke
- Kırmızı gıda renklendiricisi (jel veya macun)
- 240 ml yayıkaltı sütü, oda sıcaklığında
- 40 g SPLENDA® Granül
Krem peynir karışımı
- 300 g krem peynir
- 75 g tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 3½ yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori475 kcal608.97%
- Yağ36.00 g46.15%
- Doymuş Yağ13.00 g4.73%
- Karbonhidrat31.00 g11.27%
- Şekerden gelen2.20 g0.8%
- Protein5.90 g11.8%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Kek
Un, mısır unu, karbonat, kakao tozu ve tuzu büyük bir kâsede karıştırın. Kenara ayırın.
Başka bir kâsede, 4 yumurtanın beyazını kabarcıklar meydana gelinceye kadar çırpın (yaklaşık 3 dakika). Kenara ayırın.
Çırpıcı veya mikser kullanarak tereyağı ve Splenda Granül’ü birleşinceye kadar yaklaşık 1 dakika boyunca orta-yüksek hızda karıştırın. İhtiyaç oldukça yanları sıyırın ve plastik bir spatula ile kasenin altını üstüne getirip tekrar karıştırın. Gıda renklendiricisini sirke ile bir kase içinde birleşinceye kadar karıştırın ve sonrasında bu karışım, yağ, yumurta sarıları ve vanilya esansını tereyağı ve Splenda Granül karışımına ekleyip 2 dakika boyunca yüksek hızda karıştırın. İhtiyaç oldukça yanları sıyırın ve plastik bir spatula ile kasenin altını üstüne getirip tekrar karıştırın.
Mikseri düşük hıza ayarlayarak, kuru bileşenleri 2-3 parça halinde ekleyin ve aralarda yayıkaltı sütü kullanın. Sonrasında, yumurtaların beyazını kek hamuruna yavaşça karıştırın. Kek hamuru kadifemsi ve hafif kalın olacaktır.
Kek hamurunu eşit şekilde bölerek iki tepsiye dökün. 25-30 dakika boyunca ya da keklerin üst kısımları hafifçe dokunulduğunda geri yükselinceye ve ortasına sokacağınız bir kürdanı çıkardığınızda bu kürdan temiz oluncaya kadar pişirin. Keklerin biraz daha pişmesi gerekiyorsa (kürdan üzerindeki ıslak parçacıklara göre belirlenir), 2-3 dakika daha pişirin ve tekrar test edin. Kekleri fırından çıkarın ve telli ızgara üzerine yerleştirilmiş kalıplarda tamamen soğumaya bırakın. Kekler karışımı ekleyip birleştirmeden önce tamamen soğumuş olmalıdır.
Karışım
Çırpıcı veya mikser kullanarak tüm malzemeleri büyük bir kase içinde pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika boyunca orta-yüksek hızda karıştırın. Karışım akıcı olmalı ama akışkan olmalıdır.
Büyük bir tırtıklı bıçak kullanarak düz bir yüzey oluşturmak üzere keklerin üstlerinden ince bir kat kesin. Bu katı atın veya keki bitirdikten sonra üzerine kırıntılar şeklinde ekleyin. Kek tabağınıza veya servis tabağına bir kat kek koyun. Üstünü karışım ile eşit bir şekilde kaplayın. İkinci katı koyun ve üzerine biraz Splenda Granül serpiştirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler