Fırınınızı 180°C’de ısıtın.
Limonlu Kek
Limonlu Kek
- Servis12 porsiyon
- Toplam Süre1 sa
- Kalori225
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (240 g)
- ½ su bardağı zeytinyağı (120 g)
- 2 dolu yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un (210 g)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz (2 g)
- 18 çay kaşığı SPLENDA® Granül (18 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori225 kcal288.46%
- Yağ14.70 g18.85%
- Karbonhidrat19.30 g7.02%
- Lif0.60 g2.14%
- Protein4.80 g9.6%
Yapılışı
1
2
Baton kek kalıbını yumuşak bir parça tereyağı ile yağlayıp içine un serpin.
3
Çırpma kabında yumurta, Splenda Granül ve yoğurdu çırpın. İçine sıvı yağ ve limon rendesini ekleyin.
4
Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çok az daha çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırına verin.
5
Yaklaşık 50 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırıp kuru çıktığında kek pişmiş demektir. Kek fırından çıktıktan bir süre sonra servis edebilirsiniz.
Düşük kalorili Limonlu Kekiniz hazır! Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün

Splenda Granül