Salata sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyun, kavanozu sıkıca kapadıktan sonra iyice çalkalayın ve tatların birbirini özümsemesi için bir kenarda bekletin.
Sıcak Keçi Peyniri Salatası
Sıcak Keçi Peyniri Salatası
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi2 dk
- Toplam Süre12 dk
- Kalori349
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 25 g çam fıstığı
- 150 g karışık salata yaprakları
- 110 g hazır pancar kökü, küp şeklinde kesilmiş
- 1 küçük avakado, soyulmuş, çekirdeği alınmış ve dilimler hâlinde kesilmiş
- 8 minik domates, yarıya kesilmiş
- 200 g keçi peyniri
- Servis için soğutulmuş taze esmer ekmek
Salata sosu için
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik yaprağı
- ½ diş sarımsak
- Çekilmiş tuz ve karabiber
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori349 kcal447.44%
- Yağ30.70 g39.36%
- Doymuş Yağ11.50 g4.18%
- Karbonhidrat5.60 g2.04%
- Şekerden gelen4.30 g1.56%
- Lif3.00 g10.71%
- Protein13.20 g26.4%
- Tuz1.10 g0.4%
Yapılışı
1
2
Izgarayı orta sıcaklığa ısıtın.
3
Küçük bir kızartma tavasını ısıtın, çam fıstıklarını ekleyerek 1-2 dakika iyice kızarana kadar pişirin. Bunu bir kenarda bekletin.
4
Peyniri 4 yuvarlak parçaya dilimleyin.
5
Bir parça folyo yerleştirin ve önceden ısıtılmış ızgarada kabarmaya başlayarak kızarana kadar 1-2 dakika pişirin.
6
Yaprakları pancar kökü, avakado ve domateslerle birlikte 2 servis tabağına dizin.
7
Peynir dilimlerini en üste yerleştirdikten sonra çam fıstıklarını serpin ve üzerine salata sosunu gezdirin.
Seveceğiniz Diğer Tarifler