İşleme mutlaka eldiven kullanarak başlayın.
Acı Tatlı Biber Sosu
Acı Tatlı Biber Sosu
- Servis1 ufak kavanoz (140 g)
- Toplam Süre40 dk
- Kalori15
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 5 adet orta boy chili biber
- 3 diş sarımsak
- 2 çay bardağı pirinç sirkesi ya da beyaz sirke
- ½ çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası (8 g)
- 1 yemek kaşığı su
- Bir tutam tuz
- 14 g Splenda Granül (14 tepeleme çay kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori15 kcal19.23%
- Yağ0.02 g0.03%
- Karbonhidrat2.64 g0.96%
- Lif0.10 g0.36%
- Protein0.14 g0.28%
Yapılışı
Biberlerin saplarını kesin, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 2-3 iri parçaya bölün.
Sarımsakları soyun, biberler ve 1 çay bardağı sirkeyle birlikte mutfak robotuna alıp çalıştırın.
Biberli malzemeyi küçük bir sos tenceresine alın, üzerine kalan sirke, su ve Splenda Granül’ü ilave edip kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin.
Küçük bir kâsede 2 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı su ekleyerek açın. Tenceredeki sostan da 1-2 yemek kaşığı ilave ederek karıştırın.
Açtığınız nişastayı sos tenceresine ilave edin, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın.
1-2 dakika sonra kıvama gelen sosu ocaktan alın. Soğuyunca şişeye ya da kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin.
Not: 1 porsiyon = 1 yemek kaşığı = 10 g
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler