İşleme mutlaka eldiven kullanarak başlayın.
Acı Tatlı Biber Sosu
Acı Tatlı Biber Sosu
- Servis1 ufak kavanoz (140 g)
- Toplam Süre40 dk
- Kalori15
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 5 adet orta boy chili biber
- 3 diş sarımsak
- 2 çay bardağı pirinç sirkesi ya da beyaz sirke
- ½ çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası (8 g)
- 1 yemek kaşığı su
- Bir tutam tuz
- 14 g Splenda Granül (14 tepeleme çay kaşığı)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori15 kcal19.23%
- Yağ0.02 g0.03%
- Karbonhidrat2.64 g0.96%
- Lif0.10 g0.36%
- Protein0.14 g0.28%
Yapılışı
1
2
Biberlerin saplarını kesin, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 2-3 iri parçaya bölün.
3
Sarımsakları soyun, biberler ve 1 çay bardağı sirkeyle birlikte mutfak robotuna alıp çalıştırın.
4
Biberli malzemeyi küçük bir sos tenceresine alın, üzerine kalan sirke, su ve Splenda Granül’ü ilave edip kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin.
5
Küçük bir kâsede 2 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı su ekleyerek açın. Tenceredeki sostan da 1-2 yemek kaşığı ilave ederek karıştırın.
6
Açtığınız nişastayı sos tenceresine ilave edin, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın.
7
1-2 dakika sonra kıvama gelen sosu ocaktan alın. Soğuyunca şişeye ya da kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin.
Not: 1 porsiyon = 1 yemek kaşığı = 10 g
Kullanılan Ürün

Splenda Granül