Fırını önceden 200°C’ye ısıtın.
Ahududulu Bademli Kek
Ahududulu Bademli Kek
- Servis12 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Pişirme Süresi12 dk
- Toplam Süre32 dk
- Kalori122
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 3 yumurtanın beyazı
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 100 g çekilmiş badem
- 25 g un
- 75 g az yağlı tereyağı, erimiş
- 100 g ahududu
- 25 g kırılmış badem
- 4 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori122 kcal156.41%
- Yağ11.00 g14.1%
- Doymuş Yağ1.50 g0.55%
- Karbonhidrat2.50 g0.91%
- Şekerden gelen0.80 g0.29%
- Tuz0.15 g0.05%
Yapılışı
1
2
12 gözlü mini muffin kalıbını hafifçe yağlayın.
3
Yumurta beyazlarını bir kaseye alın ve vanilyayla çırparak katı bir kıvama getirin.
4
Ayrı bir kâsede bademleri, unu ve Splenda Granül’ü karıştırın. Tereyağını karıştırın.
5
Son olarak, yumurta beyazını un karışımına ilave ederek karıştırın.
6
Karışımı kalıba dökün ve üzerine ahududuları ve bademleri serpin.
7
Elastik bir kıvam alana ve kızarana kadar 12 dakika pişirin.
İpucu
Üzerine Splenda Granül Tatlandırıcı serpin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler