Tavuk göğsünü ceviz büyüklüğünde kareler halinde kesip hazırlayın.
Bal ve Susamlı Fırında Tavuk
Bal ve Susamlı Fırında Tavuk
- Servis2 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi30 dk
- Fırınlama Süresi30 dk
- Toplam Süre1 sa 10 dk
- Kalori330
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (300 g)
- 2 yemek kaşığı soya sos (16 g)
- 1 yemek kaşığı bal (14 g)
- 2 yemek kaşığı susam (20 g)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ (20 ml)
- 1 silme çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 silme yemek kaşığı Splenda Granül (2 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori330 kcal423.08%
- Yağ16.02 g20.54%
- Karbonhidrat8.56 g3.11%
- Lif1.26 g4.5%
- Protein37.89 g75.78%
Yapılışı
1
2
Bir kâsede soya sosu, bal, susam, sıvı yağ, tuz, karabiber ve Splenda Granül’ü iyice karıştırın.
3
Sosun içerisine tavuk parçalarını koyun ve buzdolabında yarım saat bekletip sosu iyice çekmelerini sağlayın.
4
Buzdolabından çıkarttığınız tavukları yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine dizin ve 200°C’de 25-30 dakika pişirin.
Splenda Granül ile yapılan Ballı ve Susamlı Fırın Tavuk hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 354 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül