Bal ve Susamlı Fırında Tavuk

Bal ve Susamlı Fırında Tavuk

  • Servis2 porsiyon
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Bekleme Süresi30 dk
  • Fırınlama Süresi30 dk
  • Toplam Süre1 sa 10 dk
  • Kalori330
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 1 adet tavuk göğsü (300 g)
    • 2 yemek kaşığı soya sos (16 g)
    • 1 yemek kaşığı bal (14 g)
    • 2 yemek kaşığı susam (20 g)
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ (20 ml)
    • 1 silme çay kaşığı tuz
    • ½ çay kaşığı karabiber
    • 1 silme yemek kaşığı Splenda Granül (2 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori330 kcal423.08%
    • Yağ16.02 g20.54%
    • Karbonhidrat8.56 g3.11%
    • Lif1.26 g4.5%
    • Protein37.89 g75.78%

    Yapılışı

    1

    Tavuk göğsünü ceviz büyüklüğünde kareler halinde kesip hazırlayın.

    2

    Bir kâsede soya sosu, bal, susam, sıvı yağ, tuz, karabiber ve Splenda Granül’ü iyice karıştırın.

    3

    Sosun içerisine tavuk parçalarını koyun ve buzdolabında yarım saat bekletip sosu iyice çekmelerini sağlayın.

    4

    Buzdolabından çıkarttığınız tavukları yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine dizin ve 200°C’de 25-30 dakika pişirin.

    Splenda Granül ile yapılan Ballı ve Susamlı Fırın Tavuk hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 354 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up