Banana Bread (Muzlu Ekmek)

Banana Bread (Muzlu Ekmek)

  • Servis8 dilim
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Fırınlama Süresi50 dk
  • Toplam Süre1 sa
  • Kalori260
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 2 adet olgunlaşmış muz (küçükse 3 adet)
    • 2 adet yumurta
    • 240 g un
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı mahlep
    • 1 paket kabartma tozu (10 g)
    • ½ çay kaşığı vanilya özütü
    • 70 ml light süt
    • 80 g ayçiçeği yağı
    • Dolu dolu 7 tatlı kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori206 kcal264.1%
    • Yağ11.60 g14.87%
    • Karbonhidrat33.20 g12.07%
    • Lif2.06 g7.36%
    • Protein5.40 g10.8%

    Yapılışı

    1

    Muzları bir kâsede çatalla ezin. Üzerine yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Splenda Granül’ü ekleyin, tekrar karıştırın.

    2

    Karışımın içine un, tarçın, mahlep ve kabartma tozunu ekleyin. Tekrar karıştırın.

    3

    Sıvı yağ, süt ve vanilya özütünü ekleyin; tekrar karıştırın.

    4

    Kek kalıbını yağlayın ve üzerine kek karışımını dökün. Dilerseniz karışımın arasına çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz.

    Düşük kalorili Banana Bread’iniz hazır! Afiyet olsun.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up