1. aşama: Bir karıştırma kabına 2 yumurta sarısı, 3 çay kaşığı Splenda Granül ve ½ çay kaşığı vanilya özütü ekleyin ve mikserle birkaç dakika çırpın. Üzerine 40 gram light süt ve 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın. Daha sonra üzerine ½ çay bardağı un ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyip tekrar çırpın.
Banana Roll Cake (Muzlu Rulo Pasta)
Banana Roll Cake (Muzlu Rulo Pasta)
- Servis8 kişilik (8 dilim)
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi3 sa
- Fırınlama Süresi15 dk
- Toplam Süre3 sa 25 dk
- Kalori123
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta sarısı
- ½ çay kaşığı vanilya özütü
- Yarım çay bardağının yarısı kadar light süt (40 g)
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ (20 g)
- ½ çay bardağı un (40 g)
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı nişasta (4 g)
- 9 çay kaşığı Splenda Granül (4.5 g)
Muhallebi için
- 1 tatlı kaşığı nişasta (8 g)
- 1 yemek kaşığı un (16 g)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı light süt (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 6 çay kaşığı Splenda Granül (3 g)
Arası için
- 1 büyük muz
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori123 kcal157.69%
- Yağ2.82 g3.62%
- Karbonhidrat15.02 g5.46%
- Lif0.82 g2.93%
- Protein3.80 g7.6%
Yapılışı
Pastanın keki için
2. aşama: Başka bir kapta 2 yumurta akını mikserle köpürene kadar çırpın. Üzerine 3 gram Splenda Granül ve 1 çay kaşığı nişasta ekleyin ve biraz koyu bir kıvam olana kadar çırpın.
Yumurta aklarını ilk hazırladığınız yumurta sarısı olan karışıma yavaş yavaş ekleyerek spatula ile hamuru söndürmeden narince karıştırın. Pastanızın keki hazır.
Fırın tepsisi ya da Borcam’a yağlı kâğıt serin ve kek hamurunu yağlı kâğıda ince bir tabaka halinde yayın.
Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
Pastanın muhallebisi için
Bir sos tenceresine 1 tatlı kaşığı nişasta, 3 gram Splenda Granül, 1 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı vanilya özütü ve su bardağı light süt ekleyin ve çırpma teli ile karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip 1-2 dakika mikserle çırpın.
Fırından çıkan kekin üzerine yağlı kağıt serip ters çevirin. Kekin üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın ve kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin. Yağlı kâğıt yardımıyla keki rulo şeklinde sarın ve üzerine bir bez örterek soğumasını bekleyelim.
Keki açarak içine soğuyan muhallebiyi spatula ile yayın. Kek hamurunun en ucuna boydan boya 1 adet muzu yerleştirin ve keki rulo şeklinde sarın. Bir tabağa alarak üzerini streç film ile sarıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
Servise hazır pastanın üzerine şekersiz çikolata eritip süsleyebilirsiniz.
Splenda Granül ile yapılan Muzlu Rulo Pasta hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 156 kalori olacaktı!
1 porsiyon = 1 dilim
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler