Unu, Splenda Granül Tatlandırıcıyı, karbonatı ve tuzu geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Yumurta, süt, yağ ve vanilyayı ekleyin. Mikserinizi orta devirde çalıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edene kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın. Karışımı yağladığınız, 20 cm çapında yuvarlak bir pasta kalıbına dökün.
Beyaz Pasta
Beyaz Pasta
- Servis8 kişilik
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi25 dk
- Toplam Süre35 dk
- Kalori179
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 200 g un
- 1 çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 250 ml ekşi yağsız süt*
- 60 ml bitkisel yağ
- 1 çay kaşığı vanilya
- 180 ml SPLENDA® Granül Tatlandırıcı
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori179 kcal229.49%
- Yağ7.70 g9.87%
- Karbonhidrat22.50 g8.18%
- Protein4.30 g8.6%
Yapılışı
1
2
180°C’de 20 – 25 dakika veya pastayı kontrol etmek için ortasına soktuğunuz kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Demir altlık üzerinde soğumaya bırakın.
Mermer pasta
3
Pasta hamurundan 60 ml ayırın ve 1 yemek kaşığı toz kakaoyla karıştırın. Beyaz hamuru pişirme kabına dökün. Çikolatalı hamuru bir kaşık yardımıyla düzensiz şekilde üzerine dökün. Mermer tasarımı oluşturmak için bıçakla nazikçe sıyırın. Yukarıda açıklandığı şekilde pişirin.
* Not
Sütü kesmek için, 1 yemek kaşığı sirkeyi ölçüm kabına aldıktan sonra karışım 250 ml’ye ulaşıncaya kadar üzerine süt ilave edin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler